Keytothehill op schema voor Duitse Derby
Keytothehill op schema voor Duitse Derby
  • 18-08-2020

Met z’n overwinnig in het Buddenbrock Rennen van 2020 heeft Keytothehill zijn kandidatuur voor de Duitse Derby opnieuw onderstreept. Nadat de hengst een maand geleden al het klassieke Adbell Toddington – Rennen op z’n naam had geschreven werd afgelopen zondag (16-08) ook de tweede klassieker richting de Derby aan zijn palmares toegevoegd en opnieuw was sprake van een imponerend optreden van de jonge hengst!

I.v.m. de afwezigheid van Roalnd Hülskath was Heinz Wewering bereid gevonden om het stuurwerk achter Keytothehill voor z’n rekening te nemen. Hij stuurde de hengst direct na de start naar de leiding maar werd daar afgelost door Gold Cap BR om daarna de leiding vervolgens direct weer over te nemen! Van daaruit controleerde Wewering de koers tot op de finish. Richting de meet liep Keytothehill weg bij zijn concurrenten waarvan alleen Wild West Diamant (Robin Bakker) nog iets in te brengen had. Na 1.900 meter bleef de chronometer steken op een kilometertijd van 1.12,6 over 1.900 meter. Keytothehill verdiende 12.500 euro en tilde zijn totale verdiensten daarmee naar €. 28.500,–

Keytothehill werd in 2018 door Ramon Hendriks aangekocht tijdens de Wolvega International Yearling Sale. Hij heeft het inmiddels in gezamenlijk bezit met Johan Holzapfel. De Nederlandse amatrice Hiltje Tjalsma is de fokker van Keytothehill. Voor haar merrie Chanou koos zij destijds Quite Easy als partner!

De winst van Keytothehill betekende de derde zege van een paard uit ons entrainement in dit belangrijk nummer. Expo Express (2014) en Juan le Pins (2019) gingen hem voor. Voor pikeur Heinz Wewering was het de 13 keer dat hij dit nummer won (12x hoofnummer en 1x Stuten Abteilung)

Klik hier voor de video van het Buddenbrock – Rennen 2020

Met de winst van Keytothehill was het succes van deze zondag nog niet ten einde want ook Yannick Mollema deed een duit in het zakje. Hij schreef het Halali Rennen, een koers voor amateurs en amatrices op zijn naam. Met Golden Evasion, een vierjarige merrie uit het bezit van z’n vader, was hij zijn concurrenten ruimschoots de baas. Het duo zegevierde in 1.16,3 over 1.900 meter en Golden Evasion mocht 1.000 euro aan haar winsom toevoegen. Golden Evasion is een Franse merrie van Up and Quick uit Boadice du Goutier.

Klik hier voor de video van de koers van Golden Evasion

Ook Intouchable (5e) en Juan les Pins (3e) liepen deze middag in het geld!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands