Lockheed Draviet nestelt zich aan de top van zijn Duitse jaargang
  • 13-09-2021

Met een nipte tweede plaats in de Duitse Traber Derby van 2021 heeft Lockheed Draviet zich definitief in de top van zijn Duitse jaargang genesteld. De hengst begon zijn mooie klassieke reeks met een tweede plaats in het Buddenbrock Rennen van eind juli. In deze klassieke koers voor de Duitse driejarigen finishte de hengst achter Usain Lobell. Daarbij liep Lockheed Draviet een kilometertijd van 1.14,3 en dat betekende de derde record in een rij van vijf. Met z’n tweede plaats verdiende Lockheed Draviet 6.250 euro voor zijn eigenaren, de combinatie Mollema/Draviet.

De volgende koers voor Lockheed Draviet was de tot dan toe belangrijkste. In zijn serie van de Selecties voor de Duitse Derby was het taak om een ticket voor de grote finale te bemachtigen en met de aanwezigheid van paarden zoals Days of Thunder en Riet Hazelaar was dat geen “Walk in the Park”. In handen van Thomas Panschow finishte Lockheed Draviet uiteindelijk als derde en dat was genoeg voor een ticket voor de finale. De hengst liep daarbij een kilometertijd van 1.13,8/1.900 meter en dat betekende de vierde opeenvolgende recordverbetering.

In de finale moest Lockheed Draviet vertrekken met startnummer acht. De start van de koers was nogal tumultueus en al direct werd de koers beroofd van z’n grote favoriet Usain Lobell. Lockheed Draviet ging in z’n eigen tempo van start en liet de gebeurtenissen aan zich voorbij gaan en nestelde zich aan de staart van het veld. Gaandeweg de koers werkte Lockheed Draviet zich naar het front en bij het uitkomen van de laatste bocht zette de hengst zijn slotaanval in. In één van de spannendste finishes van de laatste jaren kwamen drie paarden naast elkaar over de meet. Na foto-finish bleek dat Lorens Flevo zich de winnaar mocht noemen voor onze Lockheed Draviet en Riet Hazelaar. Het trio finishte allen in een kilometertijd van 1.13,1/1.900 meter.

Lockheed Draviet verdiende met zijn zege ruim 49.500 euro. Daarmee komst zijn totale winsom nu uit op 60.678 euro!

Click hier voor de video van deze koers!