Faucon de Fael blijft winnen in Frankrijk
Faucon de Fael blijft winnen in Frankrijk
  • 31-08-2021

De maand augustus was bijzonder succesvol voor Faucon de Fael. De trots van eigenaar Tokoli won liefst twee koersen op Franse bodem.

De eerste overwinning kwam tot stand op de baan van Saint Omer. Daar schreef de zoon van Coktail Jet op 15 augustus jl. de Prix Paris Turf op zijn naam. In handen van Pierre Yves Verva was Faucon de Fael de snelste in een veld van 15 paarden. Net als bij zijn laatste overwinning moest Faucon de Fael ook nu vanuit het tweede band starten. In tegenstelling tot de laatste keer wachtte Faucon de Fael nu tot het ingaan van de laatste ronde om, met een sterke rush, de leiding van het veld over te nemen. Van daaruit sloef Faucon de Fael alle aanvallen af om uiteindelijk met een ijzersterke finish ver voor het veld ter zege te gaan.

Faucon de Fael liet een kilometertijd van 1.15,5 over 2.650 meter (bandenstart) noteren en mocht €. 6.300 euro aan zijn winsom toevoegen.

De tweede overwinning van de maand kwam tot stand op de baan van La Capelle. Opnieuw in handen van Pierre Yves Verva werd dit keer de Prix du Centre d’Entrainement aan zijn palmares toegevoegd. De koers voor paarden met een winsom tot 77.000 euro kende een autostart waardoor alle paarden dezelfde afstand af moesten leggen. Faucon de Fael lag derhalve als vierde direct goed geplaatst in het veld met 16 paarden. Bij het igaan van het lange laatste rechte eind lag Faucon de Fael tweede paard. Met een harde droge sprint kreeg Faucon de Fael zijn concurrenten op de knieën en zegevierde hij afgetekend in een kilometertijd van 1.15,2 over 2.700 meter.

Deze zege werd dit keer met 10.350 euro ruim beloond. Hierdoor steeg de winsom van de Coktail Jet-zoon naar ruim 84.000 euro. Faucon de Fael heeft daarnaast een record van 1.12,1/1.800m.

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands