Over ons
Ongeëvenaarde kennis, vakmanschap
en ervaring!

Over Arnold Mollema

Vanuit onze thuisbasis in Wolvega is Arnold Mollema Racing Stable succesvol in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Dit zijn de landen waarop we onze focus hebben gelegd. Daarnaast zoeken we ook de grotere nummers in andere landen op als we daarvoor de geschikte paarden hebben.

In Wolvega beschikken we over een modern trainingscomplex waar we onze paarden de basistraining geven. Het complex is naast de stallen, een trainingsbaan en stapmolen voor zien van ruime paddocks waarin de paarden na hun inspanningen relaxed kunnen genieten van het buitenleven. Eén van de modernste drafbanen van Europa, Victoria Park Wolvega, ligt als het ware in onze achtertuin. Op deze baan zetten we de puntjes op de i en maken we onze paarden koersklaar!

De basis van ons bedrijf bestaat uit drie pijlers; sport, fokkerij en (aankoop)advisering. Voor ons is de drafsport pure passie. De dagelijkse omgang met paarden, de evolutie van veulen tot koerspaard en de progressie van de paarden die we trainen vormen een onuitputtelijk bron van inspiratie!

Arnold Mollema Racing Stable is een hecht familiebedrijf met een enthousiast team. Arnold is verantwoordelijk voor de fokkerij en de dagelijkse training terwijl zijn vrouw Jolanda het administratieve deel voor haar rekening neemt. Ook Jarno en Yanick zijn regelmatig op stal te vinden waarbij Yanick zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een meer dan verdienstelijke amateurrijder. Daarnaast zorgt een enthousiast team ervoor dat alles in het bedrijf op vloeiend verloopt!

Arnold Mollema; “Ervaring, visie en vakmanschap, dé basis voor internationale successen!”

0
0
0
0
De bakermat van de drafsport in Europa!

Koersen in Frankrijk

Frankrijk is het toonaangevende drafsportland in Europa. In dat land is de drafsport en het wedden op de paarden, een miljarden industrie. De baan van Vincennes, nabij Parijs, geldt als het mekka van de drafsport. Daar koersen is voor iedere eigenaar het hoogst haalbare. Daarnaast kent Frankrijk nog tal van grote en kleinere banen zoals o.a. Enghien, Le Croisé Laroche en Cagnes sur Mer. Elke dag is er in het land van wijn en stokbrood op meerdere banen drafsport!

Als één van de eerste Europese trainers trok Arnold Mollema met grote regelmaat naar Frankrijk om daar te koersen. Het duurde niet lang alvorens “de Mol” de mores van het Franse koerswezen kende en snel voelde zich hij er thuis. De successen volgenden elkaar dan ook in snel tempo op.

De volgende stap in Frankrijk was een dependance in het Zuid Franse Cagnes sur Mer. Nog steeds trekken we ieder zomer- en winterseizoen met onze Franse paarden richting de Côte d’Azur om aldaar de paarden verder te trainen en ze te laten koersen in de lucratieve Franse koersen aldaar. Het rijden laten we over aan de beste Franse catch-drivers. Zij kennen de wetten en mores van het Franse koerswezen het best. Een aanpak die telkens opnieuw z’n vruchten afwerpt.

Uiteraard koersen we niet allen in Cagnes sur Mer maar als er geschikte koersen voor onze paarden zijn trekken we ook naar de grotere banen in het Noorden van het land. Daar is de concurrentie hevig maar ligt het prijzengeld ook hoger.

Momenteel is het vooral de F-jaargang ( 4 jaar oud in 2019) die furore maakt in Frankrijk. Faucon de Fael won er dit jaar reeds 2 koersen en verdiende daarmee een kleine 15.000 euro. Flabbergasted schitterde eind december op de baan van Vincennes toen hij de Prix de Bonnieux won en 13.500 euro voor z’n eigenaren verdiende! Ook First Thing First zegevierde al op de baan der banen. Eind 2018 verdiende de merrie er een kleine 16.000 bij winst in de Prix Florentina.

Ostar d’Oliverie (€. 383.050), Joker de Rozoy (€. 279.841), Vramdao (€. 270..310), My Love Jet (€. 236.841), Quampo Mondo Sy (€. 210.160), New Creation (€. 178.740), Open the Sky (€. 159.560), Kadosh Smiling (€. 151.692), Miguelitto Mag (€. 134.895), A Miracle (€. 135.331) en Do it Again (€. 106.360) zijn slechts de paarden die voor ons in Frankrijk meer dan 100.000 euro verdienden.

Wilt u ook koersen in Frankrijk? Neem dan eens contact met u op. We maken u graag wegwijs in de Franse drafsport!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands