Intouchable wint amateurnummer
Intouchable wint amateurnummer
  • 02-04-2019

Op de thuisbaan van Victoria Park in Wolvega hebben Intouchable en Yanick Mollema het amateurnummer van de meeting, de Prix Runnerz.nl, op hun naam geschreven. Deze PMU-koers over 2.100 meter was uitgekozen als seizoensopener voor de inmiddels vierjarige merrie. De wedders hadden er op gerekend dat Intouchable nog wel een koersje nodig zou hebben en daardoor ging ze aan ruim 16 tegen 1 van start in een veld waarin Zaviar As en Hindy Heikant als favorieten van start gingen!

Intouchable had een prachtige start en stoomde met startnummer 9 direct op naar de 2e positie. Yanick Mollema hield zijn pupil de hele koers mooi aan de binnenkant van het veld waarbij hij de leidende paarden geen moment uit het oog verloor. Bij het ingaan van de laatste bocht behield Ilja Medo de leiding maar had ze de hete adem van Intouchable nog steeds in de nek. Met een perfect getimed eindschot stuurde Yanick Mollema zijn pupil eerst naast de leider om deze vervolgens op de meet te verschalken.

Na 2.100 meter rolde er een kilometertijd van 1.15,2 uit de chronometers. Omdat het een PMU-koers betrof werd de prestatie van Intouchable dit keer beloond met 2.500 euro en daarmee tilde ze haar totale winsom naar ruim 20.400 euro!

Intouchable is een dochter van de Italiaan Expo Bi uit de derbywinnares Until The End. De merrie uit onze iegn fokkerij was het afgelopen jaar al één van de betere merries van de jaargang en lijkt dit jaar opnieuw voor een mooi seizoen te staan. Intouchable is in gezamenlijk bezit van Arnold Mollema en Draviet Stables.

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands