Hooters USA wint ook op Vincennes
Hooters USA wint ook op Vincennes
  • 27-08-2019

Hooters USA lijkt zijn draai onder het zadel te hebben gevonden. Nadat de hengst op 14 augustus zijn (monté) koers op de baan van Enghien al overtuigend had gewonnen was het een week later op “de baan der banen” opnieuw raak! Op imponerende wijze schreef Hooters USA er de Prix de Segre op zijn naam!

Ook voor deze opdracht was de Fransman Alexandre Abrivard gecontracteerd om het stuurwerk te verzorgen. In het nummer voor vijfjarige paarden vertrok Hooters USA als een speer en nam hij kort de leiding. Daar werd het echter al snel afgelost door Eclatant. Na bijna een ronde schoof het veld ineen en zocht Abrivard een positie in het veld. Bij het uitkomen van de laatste bocht vond Hooters USA en zette een schitterende eindsprint in. In een spannende finish wist Hooters USA de ontketende Born Unicorn op de knieën te krijgen en boekte de hengst zijn tweede monté-zege op rij.

Hooters USA liep een kilometertijd van 1.13,7 over 2.700 meter uit de banden. Door de uitschakeling van de tweede aankomende Born Unicorn, was het verschil met het nu als tweede geplaatste paard liefst een halve seconde! Dat maakt de prestatie van Hooters USA nog imponerender. De zege werd beloond met liefst 19.350 euro. Daarmee komt het seizoenstotaal uit op ruim 53.500 euro. In totaal verdiende Hooters USA nu ruim 125.000 euro.

De hengst werd gefokt door Jolanda Mollema en is in het bezit van Stal Orange!

(Foto: archiefbeeld Hooters USA op Vincennes)

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands