Lockheed Draviet wint Prix Euregio Recycling
Lockheed Draviet wint Prix Euregio Recycling
  • 28-05-2021

In de aanloop naar de grote klassiekers later dit jaar werkt Lockheed Draviet zijn voorbereidende koersen af op de thuisbaan van Victoria Park Wolvega. Eén van de stappen richting het grotere werk was een start in de Prix Euregio Recycling, een koers over 2.100 meter.

Het nummer bracht acht paarden aan de start en van hen had Lockheed Draviet, met een cote van 1,60 tegen 1, het meeste vertrouwen van de wedders. Na de start liet Lockheed Draviet, in handen van Jaap van Rijn, de eerste schermutselingen om de leiding aan zich voorbij gaan en koos van Rijn voor een positie als vijfde paard in het tweede spoor. Dit leverde wat ongemak op en derhalve stuurde van Rijn zijn pupil in één rush alsnog naar de leiding van het veld. Van daaruit controleerde Lockheed Draviet de koers.

In een spannende finish moest de jonge Lockheed Draviet zijn getalenteerde benen nog wel even strekken want in een tijd van 1.11 kreeg de hengst nog een aanval van D.Day Glide en Orgie Vrijthout te verwerken maar de zwartbruine hengst hield knap stand en ging in 1.15,0 als eerste over de meet.

Lockheed Draviet is een driejarige hengst van Trixton uit de Italiaanse merrie Revolution Bi (v. Varenne) en werd gefokt door Draviet Stables (Bauke en Anouck Bakhuizen) en Arnold Mollema. Zij hebben het paard ook in gezamenlijk bezit.

Click hier voor de video van de betreffende koers!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands