Dame Quick op dreef tijdens Derby Woche
Dame Quick op dreef tijdens Derby Woche
  • 19-08-2019

Dame Quick kijkt met een goed gevoel terug op wat voorheen de Derby Woche was. Met ingang van dit jaar is de Derby Woche verspreid over twee weken en dus kwam Dame Quick tijdens dit drafsport spektakel twee keer aan de start.

De Francaise trad voor het eerst op tijdens het kwalificatieweekend van 20 juli en die dag kwam de merrie liefst twee keer in actie. In het eerste onderdeel, het Renaissance Theater – Rennen Kombi Pokal, liep Dame Quick onder het zadel, een opdracht waarbij de kenners op voorhand hadden aangegeven dat een plaatsgeld het hoogst haalbare zou zijn. Daar dachten Dame Quick en Marloes Knopp echter heel anders over. In het onderdeel over 1.900 meter bracht Marloes Knopp haar pupil langzaam op de benen en liet het geweld om de kop aan zich voorbij gaan. De voorste paarden openden in een snelle 1.10.

Ete d’Ourville wist een behoorlijke voorsprong op te bouwen maar bij het ingaan van de laatste bocht hadden de favoriet Holly Star en Dame Quick het leidende duo inmiddels bijgehaald en ging het spel op de wagen. Daarbij leek het dat Dame Quick reeds het beste gegeven had maar de merrie vond een tweede adem en wist alsnog als tweede te finishen. Dat was op zich al een prachtig resultaat ware het niet dat de Duitse Rennleitung een onderzoek naar de gangen van de winnende Hollys Star instelde. Na onderzoek bleek dat de winnaar niet de juiste gangen had gehouden en derhalve uit de uitslag verwijderd werd. Daarmee was deze zege van Dame Quick een feit. Dame Quick won uiteindelijk in een kilometertijd van 1.14,7 over 1.900 meter en verdiende daarmee een prachtige 2.350 euro. Later op de middag stuurde Jaap van Rijn de merrie naar een nette vierde plaats in het onderdeel voor de sulky. In 1.16,8 werd de gevraagde 1.900 meter afgelegd en de klassering leverde dit keer 350 euro op.

Twee weken later trad de merrie aan in de slotkoers van de Derby Woche, de Preis der Wolfram Bürokommunikation Derby-Ausklang für Trotteur Francais, een koers voor Franse dravers over 3.200 meter. Opnieuw liet Dame Quick zich van haar beste kant zien door ook dit nummer zegevierend af te sluiten. in een mooie 1.17,3 over 3.200 meter uit de banden wist Dame Quick haar wil aan de concurrentie op te leggen. Ook bij deze gelegenheid was Jaap van Rijn de pikeur van dienst. Deze zege was goed voor een mooie 4.400 euro en daarmee bracht Dame Quick haar Derby-totaal op 7.100 euro.

Eerder op de dag had Juan les Pins beslag gelegd op de 6e plaats in de Duitse Derby (1.13,7 – €. 4.000) terwijl ons fokproduct JFK in de troostderby als derde over de meet ging.

Op de zaterdag had Flashback als beslag gelegd op de vierde plaats in de Monté Derby, een klassering die goed was voor liefst 1.800 euro!

 

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands