Update Frankrijk
Update Frankrijk
  • 02-05-2019

Nadat het winterseizoen van Cagnes sur Mer teneinde is gekomen zoeken we met onze Franse dravers de andere banen in het drafsportgekke Frankrijk op en daarbij blijven onze paarden onverminderd grote successen boeken. In deze update belichten we de zege’s van Do Kiss Me, Faucon de Fael en Do it Again.

We beginnen de zegereeks met de overwinning van Do Kiss Me op de baan van Amiens. In de Prix de la Great Ocean Road zegevierde de volle broer van Timoko in handen van Pierre Yves Verva. Daarbij bracht Do Kiss Me een kilometertijd van 1.14,4 op de chronometers en mocht hij 7.650 euro aan zijn winsom toevoegen. Die komt daarmee uit op 63.840 euro.Do Kiss Me is in het bezit van Paul van Klaveren die ook de fokker van Do Kiss Me is. Tijdens dezelfde meeting debuteerde Blumberg Delo voor onze stal. Na een pauze van drie maanden keerde de Oyonnax-zoon terug in competitie met een mooi vierde plaats in 1.14,4 over 2.400 meter. De klassering leverde een premie van 1.600 euro op voor het paard van eigenaar Jan Stins.

Twee dagen later boekte Faucon de Fael zijn derde zege van dit seizoen. Na winst in Marseille en Cagnes sur Mer was dit keer de baan van Le Croise-Laroche het toneel van de dadendrang van de Coktail Jet-zoon. In handen van Laurent Verva zegevierde Faucon de Fael in de Prix de Cambrai, een koers over 2.700 meter. De zege was goed voor 6.750 euro premie waarmee de verdiensten van dit jaar op 28.200 euro uitkomen. Faucon de Fael werd gefokt door Virgine le Piver en is in het bezit van Zoltan Tökoli.

Op de dag van de arbeid, 1 mei, zegevierde Do It Again voor de vierde keer dit jaar. Na drie keer winst in Cagnes sur Mer was het deze keer raak op de piste van Saint Omer. In de Prix Cuingnet Materiel Medical-Lumbres was de ruin van Singalo en New Creation de snelste in een veld van 16 paarden. Do It Again liep daarbij 1.16,2 over 2.650 meter uit de banden. Pikeur van dienst was dit keer Pierre Vercruysse. Vercruysse reed deze middag ook Goldilocks naar haar eerste euro’s. De merrie van eigenaar van Klaveren zette haar koersdebuut om in een nette vierde plaats en dat leverde ruim 1.000 euro op.

De winst van Do It Again was goed voor 8.100 euro waarmee de trots van de combinatie Mollema/Draviet Stables zijn totale verdiensten naar ruim 158.000 hevelde!

We kunnen gerust stellen dat het Franse seizoen 2019 prima is begonnen. Na 4 maanden staat de teller op 8 overwinningen en werd er een kleine 100.000 euro prijzengeld bijeen gedraafd!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands