Eerste zege voor JFK
Eerste zege voor JFK
  • 22-04-2019

Op tweede paasdag heeft de driejarige JFK zijn eerste overwinning behaald. In de Preis der Osternester ging de hengst als favoriet van start en na 2.100 meter bleek deze status volledig terecht. JFK dicteerde de concurrentie zijn wil en zegevierde in 1.21,4 waarmee hij de eerste 500 aan zijn winsom kon toevoegen. JFK is een driejarige hengst van Expo Bi uit de Varenne-merrie Exceptionell. Zij komt, via moeder Sipsey Boko, uit de zeer succesvolle moederlijn van Ineke P Boko. JFK werd gefokt door A.G.M. Groot Beheer (e.a.) en is in het bezit van Arnold Mollema.

Tijdens deze meeting stond ook het Rheinische Amateurmeisterschaft op het programma. In twee onderdelen konden de amateurs zich kwalificeren voor de, met 8.000 euro gedoteerde, finale. In de tweede serie van dit kampioenschap stuurde Yanick Mollema zijn troef Velten Moon River naar een zekere derde plaats waarmee een ticket voor de finale werd zekergesteld. In de finale van deze koers kwam de combinatie nipt te kort voor de zege. In 1.16,9 over 2.125 meter kwam de combinatie als tweede over de meet.

Velten Moon River mocht met beide klasseringen 2.200 euro aan zijn winsom toevoegen. De totale verdiensten van het paard van Sigrid Vleten komt daarmee uit op ruim 19.300 euro!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands