Fokkerij nieuws
Fokkerij nieuws
  • 16-05-2019

Afgelopen vrijdag stond op Victoria Park Wolvega de halve finale van de Breeders Course op het programma. In het nummer stonden een aantal van de beste driejarigen van Nederland en Duitsland ingeschreven. Voor de eerste twee aankomende paarden in deze halve finale lag er een ticket voor de finale klaar. Deze finale zal op de zondag van de Elitloppet op Solvalla worden verreden onder de naam Treåringseliten en kent een eerste prijs van 1.000.000 Zweedse kronen (circa 110.000 euro).

In de halve finale waren we vertegenwoordigd met liefst twee paarden uit onze eigen fokkerij. Jambers (Expo Bi – Keetje Tippel) en Juan les Pins (Expo Bi – Pine Spirit) zagen beiden het levenslicht op onze stoeterij.

In een spannende koers wist Jambers het eerste ticket voor de finale te bereiken. De hengst zegevierde sterk in een kilometertijd van 1.14,4 over 2.100 meter en maakte daarmee zijn favorietenstatus volledig waar. Jambers komt tegenwoordig uit voor Stal Orange. Moeder Keetje Tippel staat aan de basis van talloze goede tot zeer goede koerspaarden waaronder o.a. de volle broer van Jambers, Hooters USA. Over deze, eveneens door ons gefokte, crack elders meer.

De tweede plaats van Juan les Pins was verrassender voor de wedders. De hengst had in Duitsland enkele starts gehad en kwam hier met een record van 1.19,2 en 300 euro winsom aan de start. Sinds zijn laatste start, begin april, was Juan les Pins echter dermate verbeterd dat hij hier een sterke tweede plaats kon behalen waarbij hij z’n record verbeterde tot een schitterende 1.14,7 over 2.100 meter. Daarbij mocht Juan les Pins 2.500 euro aan zijn bescheiden winsom toevoegen.

Juan les Pins is een zoon van Pine Spirit. De merrie levert met de hengst haar zoveelste klassieke troef af. Haar nakomelinge draaf samen meer dan 1.2 miljoen euro bij elkaar!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands