Update Frankrijk
Update Frankrijk
  • 06-06-2019

Het is weer tijd voor een update m.b.t. onze paarden die in Frankrijk koersen. 2019 is tot op heden al een bijzonder succesvol jaar en ook in de afgelopen dagen blijven de successen binnen komen. We beginnen deze Franse update met de dadendrang van Etna Pole.

Etna Pole ging begin dit jaar naar Cagnes sur Mer om daar deel te nemen aan het winterseizoen. De resultaten op de Zuid Franse baan vielen niet helemaal mee en daarop werd besloten haar in Frankrijk te laten staan om daar te blijven koersen. Dit bleek een gouden greep want de ruin wist er inmiddels twee keer te winnen.

De eerste zege kwam op 18 mei tot stand in de Prix du Dauphine op de baan van Vichy. In het nummer over 2.975 meter toonde de ruin zich de sterkste in een veld van 9 paarden. Bij die gelegenheid werd Etna Pole gereden door Mathieu Abrivard. De zege was goed voor een premie van 5.400 euro.

Amper twee weken later was het opnieuw raak voor Etna Pole. Dit keer was het paard de sterkste in de Prix PMU Bar des Marais op de baan van Montlucon Neris les Bains. In dit nummer moesten de paarden ruim 3 kilometer afleggen. Het tempo dat Etna Pole zijn zeven concurrenten oplegde bleek te machtig en daarmee was de tweede opeenvolgende zege een feit. Bij deze gelegenheid werd Etna Pole gereden door Serge Peltier. Dit keer leverde de zege 4.500 euro op.

Etna Pole is een vijfjarige ruin van Volcan d’Urzy uit Tyrannie Jeep (v. Not Disturb). Het paard werd gefokt door Ecurie Pole Position en is in het bezit van Arnold Mollema.

Ook Duarte scoorde een tweede, opeenvolgende, overwinning. Zoals we in een eerder bericht al aangaven zegevierde de ruin op 15 mei in Marseille en op 31 mei was het op diezelfde baan opnieuw raak voor de ruin. Dit keer zegevierde Duarte in de Prix de Venaco, een koers over 3.000 meter. Pikeur van dienst was Ocëane Briand die de ruin in 1.14,8 rond stuurde. Deze zege van Duarte was goed voor 13.050 euro.

Daarmee tilde Duarte zijn totale verdiensten naar ruim 120.000 euro. De door Arnold Mollema gefokt Duarte is in gezamenlijk bezit met Yanick Briand die ook de training voor z’n rekening neemt.

Faucon de Fael wist op 22 mei jl. beslag te leggen op de tweede plaats in de Prix de la Ville de la Guise op de baan van La Capelle. Daar toonde Faucon de Fael na 2.700 meter een kilometertijd van 1.14,1 hetgeen een nieuw record betekende voor het paard van eigenaar Tokoli die nu op een kleine 34.000 euro winsom staat!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands