Buddenbrock Rennen prooi voor Juan les Pins
Buddenbrock Rennen prooi voor Juan les Pins
  • 01-07-2019

Het Buddenbrock Rennen geldt als één van de belangrijkste graadmeters in de aanloop naar de Duitse Derby. Deze klassieker kent een schitterende erelijst die teruggaat naar 1901 en waarop vele prominente dravers een plaatsje hebben bemachtigd. Nadat Expo Express in 2014 toetrad tot de Hall of Fame van deze koers is het dit jaar Juan les Pins die zich een plaatsje tussen de illustere gezelschap wist te veroveren.

Vanwege de hoge temperaturen waren de koersen op de Derbybaan van Berlijn verplaatst naar de vroege ochtend zodat een gezelschap van zeven dravers en pikeurs reeds om 12.20 uur plaatsnamen achter de startauto voor deze opdracht over 1.900 meter. Direct na de start ontstond een pittige strij om de leiding tussen Juan les Pins (Jaap van Rijn) en Gladiateur (Michael Nimczyk). bij het uitkomen van de eerste bocht had Juan les Pins deze strijd in zijn voordeel beslecht en daarmee was de koers al min of meer gelopen. Jackpot of Steel probeerde met een pittige tussensprint nog om de koers naar zijn hand te zetten maar Juan les Pins pareerde deze aanval magistraal en liep vervolgens onbedreigd op de zege af.

De winst in dit nummer was goed voor 12.500 euro en daarmee komt de totale winsom van Juan les Pins nu uit op ruim 20.000 euro (uit slechts 6 starts. Juan les Pins heeft daarbij een record van 1.13,7. De volgende belangrijke opdracht voor de hengst is op zondag 21 juli als op deze baan zal worden gestreden om de tickets voor de Deutsche Derby op 4 augustus a.s.

Juan les Pins is een zoon van Expo Bi uit Pine Spirit en daarmee de volle broer van Expo Express (1.11,4 – €. 165.893) en Flashback (1.12,9 – €. 82.662) en de halfbroer van niemand minder dan Unforgettable (1.09,9 – €. 894.854). Ook Juan les Pins komt uit onze eigen fokkerij. Het paard is in gezamenlijk bezit van Arnold Mollema en Draviet Stables (Bauke en Anouck Bakhuizen).

Klik hier voor een videoreporatge van de complete meeting (in het Duits)!

Foto: www.lingk.com

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands