Knock On Wood en Keytothehill stellen kandidatuur voor Duitse klassiekers!
Knock On Wood en Keytothehill stellen kandidatuur voor Duitse klassiekers!
  • 06-07-2020

Na bijna 4 maanden gedwongen Corona-pauze mochten de dravers afgelopen vrijdag weer hun opwachting maken op de baan van Victoria Park Wolvega. Zonder publiek werden 8 koersen afgewerkt op de Wolvegaaster piste. De belangrijkste en meest prestigieuze koers van de avond was ongetwijfeld het, met 11.000 euro gedoteerde, Championnat des 3 ans, een serie voor de Breeders Course. De koers trok dan ook de allerbeste driejarigen van dit moment naar Wolvega.

Keytothehill (foto: Team Huybers)

Rond de klok van kwart over negen gingen 8 driejarigen van start in een opdracht over 2.100 meter. Van hen was Kuyt F Boko, met 1,30 tegen 1, veruit de favoriet bij de wedders. Na de start lag Keytothehill direct op een mooie derde plaats in het veld en bij het uitkomen van de eerste bocht werd de aanval op de koppositie ingezet. Nadat Barty Laksmy als eerste de kop had overgenomen ging Keytothehill daar direct weer overheen en pakte de leiding. Kuyt F Boko wilde daarna de kop overnemen maar Jaap van Rijn gaf geen krimp en hield Keytothehill aan de kop en dwong daarmee Kuyt F Boko in het tweede spoor. Bij het ingaan van de laatste bocht plaatste Kuyt F Boko een slotaanval maar Keytothehill wist van geen wijken en hield sterk de leiding. Daarna lag de weg vrij voor een bijzonder sterk slotstuk waarbij Keytothehill zijn opponenten op forse achterstand zette. Uiteindelijk zegevierde Keytohill in een 1.14,0 en daarmee verbeterde de hengst zijn record met 1,3 seconden. Keytothehill won zijn laatste 2 starts en lijkt daarmee op de juiste weg richting de grote Duitse nummers later dit jaar!

Ook Knock On Wood wordt klaargemaakt voor het grote Duitse werk. De driejarige ruin van Expo Bi en Proud Wood won zijn eerste koers op de baan van Gelsenkirchen en liet daarbij de nodige indruk achter. In de koers van deze meeting, de Prix de Duindigt, was de tegenstand niet mals en moest Knock On Wood af zien te rekenen met talenten zoals Ace Gio Gar en Deon W. In deze koers paste Jaap van Rijn een nadere tactiek toe dan bj de winst van Keytotheill. Dit keer opereerde van Rijn vanuit het veld en liet het geweld aan de kop van het veld over aan de concurrentie. Pas bij het uitkomen van de laatste bocht moest Knock On Wood aan de bak. In een rechtstreeks duel won versloeg Knock On Wood de leidende Joke CD. Uiteindelijk rolde er een kilometertijd 1.16,4 over 2.100 meter uit de chronometers. Knock On Wood verbeterd per start en ook hij lijkt op de goede weg richting de Duitse klassiekers. Knock On Wood is een product uit onze eigen fokkerij!


Knock On Wood (foto: team Huybers)

In het omlijstende programma waren er klasseringen voor Golden Cross (3e) en Jersey Muscles (4e).

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands