Adbell Toddington Rennen prooi voor Keytothehill
Adbell Toddington Rennen prooi voor Keytothehill
  • 23-07-2020

Al sinds jaar en dag geldt het Adbell Toddington Rennen als een belangrijke graadmeter richting de Duitse Serby. De koers is samen met de Derby en het Buddenbrock Rennen, onderdeel van de “Dreifachen Krohne” en kent een bijzonder imponerende erelijst met namen zoals Diamond Way, Freiherr As, Unforgettable, Tiger Woods As, Expo Express en Dreambreaker. Na de editie van 2020 mag ook de naam Keytothehill aan het lijstje worden toegevoegd.De hengst uit onze training schreef de koers afgelopen zondag op zijn naam en zelden werd dit nummer op zo’n overtuigende manier gewonnen.

Direct na de start ontspon zich een duel om de leiding. Keytothehill en Jonny Hill wilden beiden de leiding en opende in 1.07. Keytothehill besliste het duel in z’n voordeel en daarmee was de koers in feite beslist. Keytothehill domineerde het veld en sloeg alle aanvallen af. Op het laatste rechte einde viel Wild West Diamant wel aan maar Keytothehill gaf geen krimp en won bijzonder overtuigend. Dat het hard ging blijkt wel uit de kilometertijd van 1.12,4 waarmee het koersrecord van Dreambreaker (1.12,1) tot op 0,3 seconden benaderd werd. Keytothehill werd in dit nummer voor de eerste keer gereden door Roland Hulskath.

Keytothehill is een driejarige hengst van Quite Easy uit Chanou en is het broertje van o.a. Comeonhill (1.12,2 – €. 30.000) en Donehill (1.13,0 – €. 46.434). Het paard werd gefokt door Hiltje Tjalsma en werd op de Wolvega International Yearling Sale van 2018 voor 4.500 euro aangekocht door Remon Hendriks. De hengst won nu vier keer uit 7 koersen.

Eerder op de middag had Jersey Muscles al het derde onderdeel van de meeting, het Vitali Klitschko – Rennen, op haar naam geschreven. In handen van Yanick Mollema was de merrie duidelijk een maat te groot voor haar concurrenten. Jersey Muscles roffelde de gevraagde 1.900 meter af in een kilometertijd van 1.15,2 en evenaarde daarmee haar persoonlijk record. De winst was goed voor 1.000 euro waarmee de totale verdiensten van de merrie uitkomen op 8.525 euro.

Jersey Muscles is een product van onze eigen fokkerij. Haar vader is de onlangs overleden Muscles Yankee terwijl Revolution Bi (v. Varenne) voor het moederschap tekende. Jersey Muscles is via haar moederlijn zeer nauw verwant aan de populaire hengst Toss Out (1.10,9 – €. 1.355.181). Jersey Muscles is in gezamenlijk bezit van Arnold Mollema en Draviet Stables.

Verder waren er deze middag nog klasseringen voor Intouchable (5e), Juan les Pins (5e) en Kristel F Boko (2e).

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands