Hooters USA schittert op Vincennes
Hooters USA schittert op Vincennes
  • 16-05-2019

Nadat Hooters USA als drie- en vierjarige de meeste euros verdiende in de Nederlandse klassiekers zoekt de hengst op vijfjarige leeftijd nu zijn geluk in de hoger gedoteerde buitenlandse koersen. Na z’n kwalificatie, begin april, zocht Hooters USA zijn concurrenten al eens op de piste van Vincennes. Die eerste confrontatie leverde nog geen succes op maar bij z’n tweede poging, afgelopen zaterdag was het raak voor Hooters USA.

Daags na het succes van z’n jongere halfbroer, Jambers, schitterde Hooters USA in de Prix de Dreux, een koers over 2.100 meter. In handen van Alexandre Abrivard legde Hooters zijn wil op aan z’n tegenstanders om uiteindelijk in een schitterende 1.12,3/2.100m op een zware baan te zegevieren. Daarbij bleef Hooters USA slechts op 0,3 seconden van zijn record. Hooters USA verdiende met z’n overwinning 17.550 euro. Daarmee staat de teller nu op ruim 82.700 euro.

Hooters USA werd gefokt door Jolanda Mollema. Zij zocht voor Keetje Tippel de hengst Armbro Embellish uit. Dat resulteerde in de Derby-winnaar Hooters USA met wie we dit seizoen de grotere buitenlandse koersen op zullen blijven zoeken!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands