Faucon de Fael wint opnieuw in Frankrijk
Faucon de Fael wint opnieuw in Frankrijk
  • 30-05-2021

Na de winst met Yanick Mollema op de baan van La Capelle medio april boekte Faucon de Fael eind mei opnieuw een Franse overwinning. Dit keer was de baan van Saint Omer het strijdtoneel. Hier startte de hengst in De Prix Cuingnet Materiel Medical-Lumbres, een koers met zestien paarden over 2.650 meter.

In handen van Pierre Yves Verva moest Faucon de Fael beginnen in het tweede band en dat betekende dat het paard eerst 25 meter goed moest maken op de concurrenten alvorens zich met de strijd om de leiding te kunnen bemoeien. Na een ronde had Faucon de Fael zich echter al naast de leider genesteld en daar bleef hij tot bij het ingaan van de laatste bocht. Daar zetten Faucon de Fael zijn eindsprint reeds in om de leiding gedecideerd over te nemen. Faucon de Fael liep bij het veld weg en kon zich zodoende op de meet de aanstormende meute van het lijf houden. Na een sterk optreden finishte Faucon de Fael in een kilometertijd van 1.15,7 en verdiende hij 6.300 euro. Daarmee tilde de hengst zijn totale verdiensten naar 64.800 euro.

Faucon de Fael is een zoon van de legendarische topvererver Coktail Jet uit de Defi d’Aunou-merrie Ode de Fael en vertegenwoordigd daarmee een sterke Dubois foklijn waarin o.a. Camino (1.12,4 – €. 1.066.258) en Gobernador (1.11,0 – €. 885.756) hun oorsprong vinden!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands