Do it Again sterk tijdens Franse winter
Do it Again sterk tijdens Franse winter
  • 09-04-2018

Het winterseizoen op de baan van Cagnes sur Mer zit er op. Voor onze stal was het een mooi seizoen waarbij Do it Again zich ontpopte tot de vaandeldrager. De ruin van Singalo uit New Creation scoorde er twee zeges en drie tio-klasseringen uit slechts 6 starts. In totaal verdiende Do it Again ruim 47.000 euro en daarnaast bracht hij zijn record op 1.14,1 over 2.925 meter.

Do it Again begon de winter direct met een overwinning. Op 4 januari zegevierde de ruin in de Prix Valkimi. In dit nummer werd Do it Again gereden door David Bekaert en bracht hij 1.16,3 over 2.925 meter op de klokken. Ook in de Prix Christian Allilaire werd het paard gereden door Bekaert. Dit keer finishte Do it Again als derde in 1.16,4/2.925m.

De derde start in januari bracht geen succes maar in de Prix de Bordeaux op 23 februari zette Do it Again dit foutje direct weer recht met een sterke zege. Opnieuw was het David Bekaert die de honeurs in de sulky waarnam en de ruin motiveerde tot 1.14,9 over 2.950 meter uit de banden.

In beide laatste starts werd het stokje overgedragen aan Gabriele Gelormini en ook voor hem deed Do it Again zijn uiterste best. Op 2 maart resulteerde dat in een mooie derde plaats in de Prix Kiruna. Hierbij toonde de ruin 1.14,8 over 2.925 meter. De laatste koers van het seizoen, de Prix Equidia, gaat de boeken in als de Coupe des 5 Ans. In deze koers kwamen de betere Zuid Franse vijfjarigen aan de start en ook in dit geweld hield Do it Again zich, met een tweede plaats, uitstekend staande. Na 2.925 meter rolde er een nieuw record van 1.14,1 uit de chronometer.

Do it Again is in gezamenlijk bezit van Arnold Mollema en Draviet Stables. De ruin werd door Arnold mollema gefokt uit Singalo, de monté-crack, en New Creation. Laatst genoemde bracht inmiddels vijf nakomelingen (allen uit eigen fokkerij) waarvan er reeds vier aan de start verschenen. Naast Do it Again was ook A Miracle (1.13,2 – €. 135.421 een voltreffer. Ook de driejarige First Thing First lijkt uit het goede hout gesneden. De merrie debuteerde onlangs met een mooie tweede plaats op de baan van La Capelle.

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands