Duarte op dreef in Frankrijk
Duarte op dreef in Frankrijk
  • 31-01-2018

Duarte is in zijn thuisland Frankrijk bezig aan een uitstekende reeks. Na zijn winst van afgelopen zomer in Vichy heeft de ruin even genoten van een korte vakantie. In November van het afgelopen jaar kwam Duarte terug in koers en momenteel is het paard bijzonder succesvol in het zuiden van het land.

De eerste koers na rust leverde direct een mooie vierde plaats op. Vanaf december is het paard pas echt op dreef. Uit vier starts wist Duarte drie keer te winnen. De eerste zege kwam tot stand in de Prix de la Gerbe d’Or op de baan van Marseille a Vivaux. De tweede zege kwam tot stand in de Prix Kesaco Phedo op de sintels van Cagnes sur Mer terwijl de derde zege weer plaatsvond in Marseille toen aldaar de Prix de Courchevel werd gewonnen.

In totaal leverde de drie zeges een premie van maar liefst 25.000 euro op. De totale verdiensten bedragen nu ruim 45.000 euro. Duarte is een product uit onze eigen fokkerij en is een zoon van Quopeck uit de merrie Kiravana. De ruin is voor een deel verhuurd aan Alain Briand die ook de training voor z’n rekening neem.

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands