Dubbel voor Yanick Mollema op Dinslaken
Dubbel voor Yanick Mollema op Dinslaken
  • 16-04-2018

Voor vele pikeurs is het behalen van een double een prachtige ervaring die zich niet wekelijks voordoet, voor amateurs is het een unicum om twee zeges tijdens één meeting te scoren. Afgelopen zondag scoorde Yanick Mollema zo’n double op de baan van het Duitse Dinslaken. Hij zegevierde achtereen volgens met Velten Belle Rock en Velten Maranello. Daarnaast pakte de jonge Fries een vierde plaats met Velten Moon River.


foto: Sabine Sexauer

Al in de eerste koers van de middag was het raak. In het Marquis Coer-Rennen sloef de amateur toe met Velten Belle Rock. In een kilometertijd van 1.19,1 over 2.100 meter bleef de merrie ruim voor de concurrentie. Velten Belle Rock in een vijfjarige merrie uit het bezit van Bernie Johnston. De sympathieke Canadees staat ook te boek als fokker van de merrie. Velten Belle Rock staat in training bij Cor van Leeuwen.

Ook de tweede zege van de middag kwam tot stand dankzij een gastrit voor trainer van Leeuwen. In het Lorenzo-Rennen stuurde Yanick Velten Maranello naar de bloemen. Ook de ruin had genoeg aan een kilometertijd van 1.19,1 over 2.100 meter om zich te verzekeren van de bloemen. Velten Maranello werd gefokt door en is in het bezit van Sigrid Velten.

Tijdens de meeting was er niet alleen succes voor de jongste telg van de familie Mollema, ook vader Arnold scoorde een zege als trainer. In het Markus Wolter Geburtstag – Rennen scoorde Intouchable haar derde, opeenvolgende, overwinning. Intouchable legde de gevraagde 2.100 meter af in een kilometertijd van 1.19,8 en bracht haar winsom op 1.750 euro. Intouchable kwam nu vier maal aan de start. Van deze starts won ze er drie en daarnaast was ze eenmaal als derde geplaatst. De merrie is een product van onze eigen fokkerij. Haar moeder is de derbywinnares Until teh End terwijl Expo Bi voor het vaderschap tekende. Intouchable is in het gezamenlijke bezit van Arnold Mollema en Draviet Stables (fam. Bakhuizen).

 

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands