Winst voor Velten Moon River
Winst voor Velten Moon River
  • 24-02-2019

Op de baan van Mönchengladbach heeft Velten Moon River zijn 11e overwinning behaald. Dit keer was de ruin de sterkste in de “125 Jahre Trabrennen in Mönchengladbach – Rennen”, een PMU-koers over 2.100 meter voor amateurs en amatrices. De pikeur van dienst was dit keer Ferry Hollander, de veelzijdige drafsport duizendpoot. Hollander bracht zijn pupil al vroeg aan de startauto maar kreeg naar de start niet echt positie. Daardoor moest de ruin buitenom veel werk verzetten om zich voor in de koers te kunnen handhaven.

Met nog 500 meter te gaan ging het spel op de wagen en zette Velten Moon River, met een ultieme krachtsinspanning, aan voor een schitterend eindshot. Hollander stuurde zijn paard voorbij aan de leidende Good Game BR om uiteindelijk overtuigend te zegevieren in een kilometertijd van 1.16,5. De zege was goed voor 2.000 euro en daarmee komen de totale verdiensten van Velten Moon River uit op een kleine 15.000 euro.

De ruin van Andover Hall en La Beach werd gefokt door Sigrid Velten en is ook in haar bezit!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands