Winnend debuut voor Knock On Wood
Winnend debuut voor Knock On Wood
  • 26-06-2020

Op de baan van Gelsenkirchen heeft Knock On Wood een winnend koersdebuut gemaakt. In de Preis von Bochum zegevierde de hengst in de Preis von Bochum. Na 2.000 meter bleef de chronometer staan op een kilometertijd van 1.17,9. Daarmee was Knock On Wood duidelijk te snel voor de concurrentie.

Knock On Wood is een driejarige hengst van Expo Bi uit Proud Wood en komt uit onze eigen fokkerij en is tevens nog in ons eigen bezit. Moeder Proud Wood was een snelle merrie en bracht het tot een kleine 90.000 euro winsom met een record van 1.12,0. Knock On Wood is het tweede product van deze merrie. Haar eerst nazaat is Just Be Proud (1.13,0 – €. 10.248). Met Knock On Wood richten we ons op de Duitse Derby later dit jaar!

Dat traject hebben we ook voor ogen met Keytothehill. De hengst lijkt op de juiste weg richting het grote geld van de Derby want hij zette zijn laatste twee starts om in de volle winst. De tijden die hij daarbij laat zien zijn zonder meer van Derby niveau. Zijn laatste zege kwam tot stand op dinsdag 23 juni op de baan van Gelsenkirchen. Daar was Keytothehill de sterkste in de Preis von Carpentras waarin hij de gevraagde 1.609 meter aflegde in een kilometertijd van 1.15,3 waarmee hij een volle seconde sneller was dan zijn concurrenten.

Keytothehill (zie foto) werd in 2018 op de Wolvega International Yearling Sale voor 4.500 euro afgeslagen aan Remon Hendriks. Met de door Hiltje Tjalsma gefokt hengst heeft eigenaar Hendriks een serieuze troef voor de grotere Duitse nummers!

In de afgelopen weken behaalden Juan les Pins en Jersey Muscles nog goede klasseringen op de piste van Gelsenkirchen. Jersey Muscles finihte op 19 juni als derde in de Preis von Bottrop terwijl Juan les Pins die dag als tweede over de meet ging in de Preis von Essen.

(foto: Geert Koops)

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands