Koersupdate Europa met winst Dame Quick
Koersupdate Europa met winst Dame Quick
  • 27-05-2020

Na een gedwongen pauze van ruim 2 maanden i.v.m. het Corona-virus is ook voor onze paarden het koersen weer langzaam op gang gekomen. We mogen gerust spreken van een geslaagde herstart want onze paarden boekten twee zeges en twee goede klasseringen. Een prima opsteker in deze uitdagende tijden.

We beginnen deze update in Zuid Frankrijk. Op de baan van Marseile a Borely behaalde Duarte zijn veertiende zege op Franse bodem. De door ons gefokte Quopeck-zoon schreef er de Prix de Sisteron op zijn naam. De koers over 2.400 meter onder het zadel werd gewonnen in een kilometertijd van 1.12,5 en dat betekende een nieuw record voor de ruin. Duarte is in gezamenlijk bezit met Yannick Alain Briand die ook de de training voor z’n rekening neemt. De verdiensten van Duarte staan inmiddels op zo’n 187.500 euro.

Klik hier voor de koers van Duarte

Op zondag 17 mei stond op de baan van Charlottenlund in Denemarken de Copenhagen Cup op het programma. In het omlijstende programma boekte Juan les Pins een mooie tweede plaats in de Vierjariegn Elite, een koers voor de Europese top. Juan les Pins finishte in handen van Robin Bakker, in een kilometertijd van 1.14,3 over 2.000 meter. De klassering leverde een premie van 50.000 Deense kronen op, omgerekende zo’n 6.700 euro. Daarmee tilde de vierjarige hengst zijn totale verdiensten naar ruim 52.000 euro.

Op de baan van Le Croise-Laroche behaalde Goldilocks een mooie derde plaats in de Prix de la Federation du Nord. In het nummer over 2.700 meter liep de ruin een kilometertijd van 1.13,4 en ook dat betekende een nieuw record. Met de klassering verdiende Goldilocks ruim 2.500 euro en bracht daarmee zijn totale winsom op 24.170 euro.

Ook Dame Quick heeft haar gedwongen pauze goed doorstaan. De merrie had al een mooie reeks van drie achtereenvolgende zeges achter haar naam en voegde daar met de winst in het King Boshoeve-Rennen op de baan van Hamburg Bahrenfeld,  een vierde overwinning aan toe. De merrie werd bij deze gelegenheid gereden door Jaap van Rijn en liep een kilometertijd van 1.15,8 over 2.220 meter. De winst leverde 1.000 euro op en daarmee komt de winsom van Dame Quick uit op ruim 35.600 euro!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands