Duarte sterk onder het zadel
Duarte sterk onder het zadel
  • 10-03-2020

Duarte staat al weer enige tijd in Frankrijk. De door ons gefokte ruin van Quopeck uit Kiravana staat er in training bij Yannick Alain Briand met wie we het paard nu in gezamenlijk bezit hebben. Het koersen in zijn geboorteland Frankrijk doet Duarte goed. De ruin won er inmiddels dertien koersen en verdiende er een kleine 175.000 euro. Het laatste wapenfeit van Duarte was de zege in de Prix d’Albenga.

Duarte - Cagnes sur Mer
Duarte – Cagnes sur Mer, foto: André Viguier

Afgeleopen weekend was het slotweekend van het winterseizoen op Cagnes sur Mer en tijdens het weekend staat het programma bol van de grote nummers en de Coupe-koersen. Ook de Prix d’Albenga valt met een dotering van 39.000 euro onder de noemers topkoers. Duarte vertrok in dit nummer over 2.925 meter onder het zadel van Océane Briand. De amazone vormt een vertrouwde combinatie met de ruin want samen wisten ze al drie keer eerder te winnen en ook dit keer was er winst voor Océane en Duarte. De ruin zegevierde in een kilometertijd van 1.14,4 en streek daarmee liefst 17.550 euro op hetgeen de beste betaalde zege ooit betekende!

Duarte - Cagnes sur Mer
Duarte – Cagnes sur Mer, foto: André Viguier

Duarte is een zoon van de merrie Kiravana. Zij komt uit de rechtstreekse moederlijn van het fenomeen Ideal du Gazeau!

Click hier voor de koers van Duarte!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands