Juan les Pins geplaatst voor Duitse Derby
Juan les Pins geplaatst voor Duitse Derby
  • 29-07-2019

Op zondag 4 augustus vindt op de baan van Berlin Mariendorf de 124e editie van de Duitse Derby plaats. De Derby is dé koers waar het voor eigenaren, trainers, fokkers, pikeurs en liefhebbers allemaal om draait. Slechts de 12 beste dravers van de complete jaargang mogen aan de start verschijnen. Daartoe werden op zondag 21 juli 4 series verreden waarvan slechts de eerste drie paarden een ticket voor de grote finale konden bemachtigen.

In de tweede serie, met de naam Centrovital Cup, moest onze Juan les Pins het opnemen tegen acht jaargangsgenoten. De wedders hadden op voorhand veel vertrouwen in de hengst want Juan les Pins vertrok aan 1,40 als grote favoriet. Na een opening in 09,9 liet Juan les Pins het eerste geweld even aan zich voorbij gaan om vervolgens de kop van het veld op te zoeken. Daar aan gekomen haalde Juan les Pins het tempo enigszins uit de koers waardoor Gangster de leidende positie over kon nemen. Juan les Pins lag daarachter als tweede in afwachtende positie.

Bij het ingaan van de laatste bocht bracht Jaap van Rijn zijn pupil in het tweede spoor en opende de aanval op de leidende Gangster. Bij het uitkomen van de bocht lag Juan les Pins al ruim aan de leiding en richting de finish bouwde de  hengst zijn voor sprong alleen maar verder uit. Richting de finish kon van Rijn al van het gas en kwam de overwinning van Juan les Pins niet meer in gevaar. In een kilometertijd van 1.13,3 over 1.900 meter werd het ticket voor de finale veiliggesteld. De zege was goed voor een premie van 10.000 euro en daarmee staat de teller nu op ruim 30.000 euro.

Juan les Pins is een nazaat van onze fokmerrie Pine Spirit. De hengst is haar vijfde producten die z’n opwachting in de Duitse Derby maakt. Unforgettable (2005), Yankee Elmo (2008), Expo Express (2014) en Fashback (2015) gingen hem voor! Daarmee is Pine Spirit één van de meest succesvolle merries uit de Duitse drafsportgeschiedenis! Juan les Pins is in gezamenlijk bezit van Arnold Mollema en Draviet Stables (Bauke en Anouck Bakhuizen).

Wilt u ook een product van Pine Spirit? Op de Wolvega International Yearling Sale van 31 augustus bieden wij, onder catalogusnummer 56, de Creatine halfzus van Juan les Pins ter veiling aan. Met haar heeft u de kans om uw eigen Derbywinnaar! Daarnaast is deze In Extremis uw sleutel tot een succesvolle fokkerij!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands