Hooters USA wint onder het zadel
Hooters USA wint onder het zadel
  • 19-08-2019

Ruim een maand na de desastreuze finish in de Prix de Villiers op de baan van Enghien heeft Hooters USA op diezelfde baan alsnog zijn tweede, welverdiende, zege op Franse bodem behaald. De hengst toonde zich de sterkste in de Prix de la Porte d’Orleans, een koers “onder het zadel” over 2.875 meter!

Alexandre Abrivard bracht zijn pupil na de start behoedzaam op de benen en plaatste zich op de vierde positie aan de binnenzijde van de baan. Daarmee gaf hij Hooters USA een zuinig parcours en liet het geweld om de leiding aan zich voorbij gaan! Bij het ingaan van de laatste bocht stoomde Hooters USA, in het tweede spoort, op naar het front waar de hengst de aanval op de leider van de koers opende. In een “er op en er over”-aanval pakte Hooters USA de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan.

Hooters USA schreef de koers op zijn naam in een kilometertijd van 1.15,0 en verdiende daarmee 16.500 euro. Het paard van Ecurie Orange tilde daarmee zijn totale verdiensten over de 100.000 euro-grens naar 106.467. Deze zege van het fokproduct van Jolanda Mollema maakte het voorlaatste optreden van Hooters USA meer dan goed. Toen sprong de hengst in leidende positie door het stek.

Klik hier voor de video van deze koers!

CLOSE

Wilt u meer weten over Arnold Mollema Racing Stable of heeft u vragen m.b.t. de drafsport in binnen- en buitenland? Neem dan contact met ons op.

  • +31 (0) 6 53 176 715
  • info@arnoldmollema.com
  • Peter Stuyvesantweg 46 8748 HE Sonnega The Netherlands