Slechts zelden doen paarden uit onze stal de baan van Dinslaken aan. Meestal passen de koersen op de Duitse baan niet in de opbouw die we met onze paarden voor hebben. Afgelopen zondag maakten Velten Moon River en Yanick Mollema een uitzondering op de regel en dat bleef niet zonder succes.

De zesde koers van de meeting was gereserveerd voor amateurs en amatrices en bracht elf combinaties achter de startauto. De Duitse wedders hadden een goede blik op het nummer want Velten Moon River vertrok aan een cote van 1,7 tegen 1 als grote favoriet.

Yanick Mollema stuurde zijn pupil naar een sterke zege en finishte in 1.20,1 over 2.100 meter. Deze zege van Velten Moon River kreeg van de rechter van aankomst het predicaat “leicht” mee het geen aangeeft dat Velten Moon River zijn concurrenten eenvoudig de baas bleef!

Velten Moon River is vierjarige ruin van Andover Hall uit La Beach. Het paard werd gefokt door en is in het bezit van Sigrid Velten. Voor haar won Velten Moon River inmiddels vier maal uit 19 starts. Het paard heeft inmiddels een record van 1.15,3 en verdiende ruim 4.800 euro!