Na winst in de Sweepstakes en de Derby heeft Hooters USA met een zege in de Breeders Crown ook de derde klassieke overwinning van het seizoen binnengehaald.

Op de thuisbaan van Victoria Park moest de driejarige hengst van Armbro Embellish en de legendarische Keetje Tippel het opnemen tegen zeven jaargangsgenoten in een opdracht over 2.100 meter. Voor de klus was opnieuw Hugo Langeweg jr. aangetrokken als pikeur.

Direct na de start stuurde de catchdriver uit Schagerbrug zijn pupil naar het de leiding waar direct een aanval van de favoriet, Hugo Lobell volgde. Langeweg was niet van plan om zijn koppositie op te geven en verwees zijn opponent resoluut terug naar een tweede plaats. Hugo Lobell wilde het niet aan laten komen op een eindsprint en zette zijn slotaanval al vroeg in. Dit leidde er toe dat Hooters USA en Hugo Lobell in een felle strijd om de leiding.

In een verbeten duel lieten beide kemphanen de rest van het veld achter zich en stormden samen op de finish af. Hugo Lobell probeerde het duel uit alle macht naar zijn hand te zetten maar een ontketende Hooters USA wist van geen wijken en hield stand. Daarmee was de derde klassieke zege van het seizoen een feit!

Uiteindelijk rolde er een kilometertijd van 1.15,7 uit de klokken. De zege in deze Breeders Crown was goed voor een premie van 3.900 euro en daarmee tilde Hooters USA zijn totale verdiensten ruim over de 30.000 euro-grens (€. 32.435). De volgende opdracht voor de hengst is de Fokkers Trofee. Daarin zal Hooters USA opnieuw de rest van de top van de jaargang tegenkomen.

Hooters USA is gefokt door Jolanda Mollema en in gezamenlijk bezit van Harrie Slotegraaf en Jolanda Mollema. Wilt u ook een jaargangstopper? Dan heeft u op zaterdag 21 oktober de kans. Tijdens de eerste editie van de Wolvega International Yearling Sale komt de halfbroer van Hooters USA, Jambers (catalogusnummer 72) onder de hamer van veilingmeester Hans Sinnige!