Zo langzamerhand begint het bij trainers en eigenaren te kriebelen. Over een kleine maand is het tijd voor de Duitse Derby en dat betekend dat de kandidaten zich zo langzamerhand in de spotlights zetten.

Hector di Quattro is één van de paarden die in augustus namens ons entrainement aan zal treden op de baan van Berlin Mariendorf om daar in de selecties een ticket voor het grote werk te bemachtigen. Met een optreden op de baan van Gelsenkirchen gaf de hengst aan dat hij klaar is voor het grote werk.

In handen van gastrijder Michael Nimczyk schreef Hector di Quattro op 7 juli de Preis von Wettstar-Pferdewetten.de op zijn naam. De zoon van Quite Easy en Lucty di Quattro deed dat op overtuigende wijze in een kilometertijd van 1.15,7 over 2.000 meter.

Nadat Hector di Quattro op 20 mei van dit jaar op Victoria Park zijn kwalificatieproef afwerkte kwam hij in juni al eenmaal aan de start. Dat leverde toen een mooie vierde plaats op waarbij Hector di Quattro een nette 1.16,3 over 2.000 meter liet zien. Met zijn prestatie van 7 juli was Hector di Quattro nu dus een halve seconde sneller.

Hector di Quattro werd gefokt door Stal di Quattro en is in het bezit van Granton Stables NV.

Klik hier voor de video (klik op Rennvideo)!