• info@arnoldmollema.com
  • +31 (0) 6 53 176 715

Arnold Mollema Racing Stables

01

Arnold Mollema

Nog altijd helemaal gek van de sport!

Met ruim 40 paarden op stal is de honger naar succes nog steeds niet gestild. Als bedrijf moet je kiezen voor financiële zekerheid en die vinden we voornamelijk in het buitenland. Met name Frankrijk is van groot belang voor onze toekomst en de blik van onze stal is dan ook met name gericht op dit land.

Wij waren sowieso de eerste stal die op grote schaal actief werd in het buitenland. Naast Frankrijk boekten onze dravers successen in Italië, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Ook onze fokkerij richt zich met name op het buitenland. Momenteel fokken wij voornamelijk in het Duitse en Franse stamboek!

Dat onze fokkerij bijzonder succesvol is mag blijken uit het feit dat liefst vijf derbywinnaars op ons bedrijf het levenslicht zagen. Nog steeds vinden onze fokproducten hun weg naar nieuwe eigenaren in heel Europa. Het laatste voorbeeld daarvan is Il Capo dei Capi. De Muscle Hill-zoon werd in 2016, tijdens de Derby Auktion van Berlijn, voor 100.000 euro verkocht aan de Oostenrijkse Stall Antonshof.

De basis van ons bedrijf ligt in Wolvega. Pal naast Victoria Park, één van de mooiste drafbanen van Europa, ligt ons entrainement van waar alle actieve dravers hun onderdak vinden. Voorzien van een eigen baan, lange en korte strips, een stapmolen en ruime paddocks biedt ons entrainement alles dat een koerspaard nodigt heeft om optimaal te presteren. Gebalanceerde voeding en uitvoerige medische begeleiding zorgen ervoor dat al onze paarden optimaal aan de start verschijnen.

Arnold Mollema Racing Stable is een hecht familiebedrijf met een enthousiast team. Arnold neemt het vaktechnische werk op het gebied van de training, rijden en de fokkerij voor z’n rekening terwijl Jolanda het organisatorische deel voor haar rekening neemt. Ook de zonen Jarno en Yanick dragen hun steentje bij. Daarnaast zorgt een enthousiast team ervoor dat alles in het bedrijf op rolletjes verloopt.

Voor ons is drafsport pure passie. De dagelijkse omgang met paarden, de evolutie van een veulen tot draver en de progressie van de paarden die we trainen bieden een onuitputtelijke bron van motivatie en inspiratie. Ook de zoektocht naar de beste bloedlijnen voor onze fokkerij en de daaruit voortvloeiende, aanhoudende, successen vormen de basis voor ons succes!